Bottene BIGOLARO Manuális tésztaprés

„HOME PASTA MAKER”
 
Bigolaro - Manuális tésztaprés
 
A „Bigolaro” egy tésztaprés (torchio), amelyet hagyományosan nagyon vastag spagettinek (bigoli vagy a velencei dialektusban bigoi al torcio) extrudálására használnak.
Két további matrica: rigatoni (gargati) és tagliatelle (tugiadele) készítéséhez. 
A tészta állaga és rusztikus érdessége ideális a mártások és öntetek jó tapadásához. Használata könnyű, nem megeröltető...
 
Francesco Bottene 1875-ben tervezte ezt az extrudert, és megszerezte a királyi szabadalmat az akkor ,,új, házi tészta gyártó”-nak nevezett gép számára.
A gép „Bigolaro” néven is ismert és Bottene a mai napig gyártja.
 
A „Bigolaro”  több méretben elérhető:
 
BIGOLARO 5°
 
Tésztaprés, kapacitás: 0,4 kg/h
Alaptartozék: 2 matrica (spaghetti és rigatoni)
Súly: 4,1 kg
 
BIGOLARO 6°
Tésztaprés, kapacitás: 0,48 kg/h
Alaptartozék: 2 matrica (spaghetti és rigatoni)
Súly: 4,7 kg
 
BIGOLARO 7°
Tésztaprés, kapacitás: 0,54 kg/h
Alaptartozék: 2 matrica (spaghetti és rigatoni)
Súly: 5,6 kg
 
BIGOLARO 8°
Tésztaprés, kapacitás: 0,70 kg/h
Alaptartozék: 2 matrica (spaghetti és rigatoni)
Súly: 6,3 kg
 
BIGOLARO B
Tésztaprés, kapacitás: 0,48 kg/h
Alaptartozék: 2 matrica (spaghetti és rigatoni)
Súly: 5,0 kg
 
PAD: Állvány - Bigolaro présekhez
 

 

Használat:
 
Nagyon könnyű használni.
Ha matrica a helyén van a Bigolaro extruder cső alján; tegye be a tésztát, majd forgassa el a dugattyút, hogy a dugattyú megfelelően illeszkedjen a cső belsejébe, majd kezdje el tekerni a fogantyút. A tészta extrudálása nem gyors folyamat, azonban élvezetes művelet, és az eredménye megéri a fáradozást.
 
Bár a Bigoli hosszú tészta, késsel vághatja le a szálakat a kívánt hosszúságra ugyanúgy, mint például a rigatonik készítésekor.
 
A Bigolaro vastag, masszív réz extruder csöve és dugattyúja kiválóan megmunkált részek, melyek biztosítják, hogy a tésztát a matricákon tökéletesen átpréselődjön.
A megmunkált spirál acélkar kicsi menetekkel rendelkezik, amelyek megkönnyítik a tészta kinyomásához szükséges elfordulást.
A fa fogantyúkkal ellátott hosszú karok nagyszerű mozgásteret biztosítanak a spirál kar könnyed elfordításához, hogy a tésztát a matricán keresztül átnyomja.
A dugattyúegység elfordul, hogy lehetővé tegye a matricák könnyű behelyezését a csőbe.
A matricák vastag tömör rézből készülnek. A rigatoni szerszám középső stiftjei, amelyek a tésztában a lyukat létrehozzák, jól rögzítve vannak, hogy ellenálljanak az extrudálás nyomásának.
 
Egyszerűen tisztán tartható. Ügyeljen arra, hogy az összes fém alkatrész száraz legyen; ásványolajjal megkenheti meg a spirál kart és más fém alkatrészeket, ezzel távol tarthatja a rozsdát és optimális állapotban tudja tartani a berendezést.